بهترین کیف پول ارز دیجیتال | معرفی 6 کیف پول سخت افزاری
یکی از بزرگترین مشکلات افراد در زمینه بیت کوین و ارز دیجیتال، پیدا کردن یک روش امن و مطمئن برای نگهداری این داراییها می باشد.استفاده از روش های غیر مطمئن و نا امن باعث از دست دادن سرمایه بسیاری از افراد در این زمینه شده است. در نتیجه راهکارها با امنیت بالا که استفاده از آن نیز ساده باشد بسیار با اهمیت می باشد.
یکی از روش های نگهداری ارز های دیجیتال کیف پول های سخت افزاری هستند، که در ادامه به توضیح و معرفی آن ها می پردازیم.
برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه ارز دیجیتال می توانید به مقاله ارز دیجیتال چیست؟مراجعه کنید.
کیف پول سخت افزاری چیست؟
کیف پول سخت افزاری (Hardware wallet)، ابزاری فیزیکی برای ذخیره سازی ارزهای دیجیتال می باشد که به صورت خاص و با امنیت بالا طراحی شده است. این دستگاه ها این ویژگی را دارا می باشند که ارزهای دیجیتال را بدون نیاز به اینترنت(آفلاین) در خود ذخیره کنند. در نتیجه نسبت به سایر کیف پولها از امنیت بالاتری برخوردار می باشند.
این کیف پولها دارای کلید های خصوصی هستند که به عنوان رمز ورود می توان از آنها استفاده کرد. با استفاده از کلید کیف پول ها است که می توان اثبات کرد که مالک کیف پول هستید یا نه. گم شدن این کلید به منظور از بین رفتن دارایی ها می باشد، زیرا در بازار غیرمتمرکز امکان بازیابی رمزها وجود ندارد.
نحوه کار و درخواست تراکنش در کیف پول ها
علاوه بر ساختار پیچیده این کیف پول ها، استفاده از آن بسیار راحت می باشد. با توجه به اینکه استفاده از کیف پول های سخت افزاری به صورت آفلاین می باشد، در نتیجه نیازمند دستگاه ها برای اتصال به اینترنت است. همین امر باعث شده است که به راحتی و بدون نگرانی از این کیف پول ها در تلفن همراه و کامپیوتر استفاده کنید.
برای استفاده از نرم افزارهای هر کیف پول، می توانید با مراجعه به سایت مربوط به کیف پول، نرم افزار را دانلود کنید. سپس با نصب این نرم افزار بر روی گوشی موبایل می توانید از امکانات آن از جمله، کنترل موجودی، ارسال و دریافت تراکنش و... بهرمند شوید.
با توجه به تصویر بالا برای انجام تراکنش در کیف پول، ابتدا کاربر باید درخواست تراکنش خود را ارسال کند. این درخواست طبق عکس (شماره1) به سخت افزار ارسال می شود. در مرحله بعد تراکنش توسط کلید خصوصی باید مورد تایید قرار بگیرد. به این صورت که میزان دارایی انتقالی و آدرس مبدا توسط خود کاربر تایید شده و سپس دوباره به نرم افزار ارسال میشود(شماره 2). در انتها برای انجام تراکنش، نرم افزار آن را به شبکه ارز دیجیتال انتقال می دهد(شماره3).
مزیت کیف پول سخت افزاری نسبت به سایر کیف پول ها
از ویژگی های اساسی کیف پول سخت افزاری نسبت به سایر کیف پول ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
امنیت بالا همانند یک گاو صندوق:
وجود امنیت بالای کیف پول های سخت افزاری به این معنی نیست که کیف پول های نرم افزاری امنیت ندارند، بلکه تفاوت اساسی بین کیف پول ها می باشد. کلید خصوصی در داخل کیف پول ها، آن را به یک گاو صندوق نفوذ ناپذیر تبدیل کرده است. هم چنین دریافت و پرداخت با این روش از امنیت بالای برخوردار می باشد.
پشتیبانی از انواع ارزهای دیجیتال
از قابلیت های کیف پول های سخت افزاری این است که علاوه بر پشتیبانی بیت کوین، سایر ارزهای دیجیتال را نیز حمایت می کنند. این مورد از دیگر مزیت های کیف پول ها می باشد.
قابلیت اتصال به گوشی همراه
برای انجام تراکنش و خرید و فروش ارزهای دیجیتال می توانید کیف پول های خود را به راحتی به گوشی همراه خود متصل کنید.این مورد از دیگر مزیت های کیف پول سخت افزار به شمار می آید. به عبارت دیگر کیف پول شما مانند یک بانک برای نگهداری ارزها عمل کرده و گوشی شما مانند کارت بانکی عملیات پرداخت و دریافت را انجام می دهد.
کیف پول های سرد و گرم
همانطور که اشاره کردیم کیف پول ها امکان دریافت و نگهداری ارز دیجیتال را به شما می دهند. به عبارتی کیف پول یک حساب بانکی برای نگهداری ارزهای دیجیتال می باشد. کیف پول ها به طور کلی به دو دسته تقسیم می شوند:
- کیف پول های سرد
- کیف پول های گرم
دلیل این نامگذاری متمایز کردن کیف پول ها می باشد. کیف پول گرم، کیف پول دیجیتالی برای ذخیره ارزها، و کیف پول سرد دستگاهی فیزیکی برای نگهداری ارزها می باشند.
از نمونه های کیف پول گرم می توان به:
- کیف پولهای دسکتاپ، مانند: Electrum و Atomic wallet
- کیف پولهای موبایلی، مانند: Edge و Trust wallet و Coinomi
- کیف پولهای تحتوب، مانند: Freewallet
- کیف پولهای ترکیبی، مانند: BTCpay و Blockchain.com
و از نمونه های کیف پول سرد به موارد زیر می توان اشاره کرد:
- کیف پولهای سختافزاری، مانند: لجر، Trezor و Coolwallet
- کیف پولهای کاغذی
کیف پول گرم(Hot Wallet)
رایج ترین کیف پول های ارز دیجیتال که راه اندازی و استفاده آن بسیار ساده است،کیف پول های گرم می باشد. اگر به صورت روزانه تراکنش ارز دیجیتال انجام می دهید،کیف پول های گرم بهترین گزینه می باشد. به دلیل اتصال کیف پول های گرم به اینترنت، انجام تراکنش با چند دکمه به راحتی امکان پذیر خواهد بود.
کیف پول های که در صرافی ها برای کاربران ایجاد می شود از نوع کیف پول های گرم می باشد. تنها مشکل بزرگ این کیف پول ها امنیت پایین آن ها در نگهداری ارزها است. در نتیجه برای نگهداری ارزها و سرمایه های زیاد این کیف پول ها توصیه نمی شود.
کیف پول سرد (Cold Wallet)
اگر به دنبال کیف پول امن و مطمئن برای نگهداری ارزهای خود هستید، کیف پول های سرد گزینه مناسبی هستند.زیرا این کیف پول ها به اینترنت متصل نیستند، و تنها در زمانی که نیاز به تراکنش و ارسال ارز دارید به اینترنت متصل می شود. کیف پول های سخت افزاری از معروف ترین و محبوب ترین کیف پول های سرد می باشند. زیرا استفاده از آن راحت بوده و توسط شرکت سازنده کیف پول پشتیبانی می شوند.
از معایب اصلی کیف پول های سرد، نامناسب بودن برای انجام تراکنش روزانه می باشد. زیرا ارسال سفارش دارای چندین مراحل بوده که بسیار وقت گیر می باشد.
تفاوت های کیف پول های سرد و گرم
از مهم ترین تفاوت های کیف پول های سرد و گرم می توان به امنیت آن اشاره کرد. زیرا کیف پول های سرد به دلیل آفلاین بودن، از امنیت بالایی برخوردار می باشند. از دیگر تفاوت های اساسی این دو کیف پول پرداخت هزینه برای خرید کیف پول های سرد است. برای تهیه کیف پول های گرم نیازی به پرداخت هزینه نیست. اما کیف پول های سرد قیمت بالایی دارا می باشند.
معرفی 6 کیف پول برتر سخت افزاری
از نمونه های برتر کیف پول های سخت افزاری می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- لجر( Ledger Nano S)
- تریزور وان( Trezor One)
- کول والت (CoolWallet)
- کیپکی( KeepKey)
- بیت باکس2 (BitBox02)
- کولد کارد(Coldcard Mk۳)
در ادامه به معرفی کلی نمونه های از این کیف پول ها می پردازیم.
1.لِجِر (Ledger)
لجر، از بزرگترین شرکت های سازنده کیف پول های سخت افزاری فرانسوی در دنیا می باشد. محبوبیت و معروفیت این کیف پول ها، به دلیل نوع طراحی و کاربری راحت می باشد. کاربران می توانند به راحتی با استفاده از نمایشگر تعبیه شده بر روی این کیف پول ها از نحوه عملکرد آن با خبر شوند. نرم افزار های مورد نیاز برای استفاده از کیف پول ها نیز به راحتی قابل دسترسی می باشند. از نمونه های این نرم افزار می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- Ledger Live
- مای اتر ولت
- الکتروم
- مای سیلیوم
از مدل های محبوب کیف پول لجر می توان به، لجر نانو اس، لجر نانو ایکس، لجر بلو اشاره کرد. تنها تفاوت این مدل از کیف پول ها در این است که لجر بلو دارای صفحه نمایش بزرگ بر روی کیف پول می باشد که امکانات ویژه ای را در اختیار کاربران خود قرار می دهد.
این محصول، ارز های زیادی از جمله بیت کوین، اتریوم، ریپل و...پشتیبانی میکند.در سایت ledger.com می توانید تمام ارزهای که توسط کیف پول لجر پشتیبانی می شوند را مشاهده کنید.
2.تِریزور (Trezor)
تریزور، همانند شرکت لجر، جز بزرگترین شرکت های ساخت کیف پول های سخت افزاری می باشد. اولین نوع از این کیف پول، تریزور وان(Trezor One) که جز اولین کیف پول های بیت کوین به حساب می آید که در سال 2014 وارد بازار شد.
از انواع مختلف کیف پول تریزور می توان به، تریزور وان، تریزور تی، اشاره کرد. علاوه بر بیت کوین این کیف پول ارزهای دیجیتال دیگر را نیز پشتیبانی میکند. از خصوصیات مهم تریزور قابلیت 2 مرحله ای بودن رمز ورود می باشد. این ویژگی باعث مدیریت رمز ورود شده و همچنین، رمز گذاری اسناد توسط GPG را نیز فراهم می کند.
3.کول والت (Cool Wallet)
کول والت، از نمونه محصولات شرکت کول بیتس (CoolBitX) به شمار می آید. این شرکت در سال 2014 با هدف ایجاد کیف پول های امن فعالیت خود را در این زمینه آغاز کرد. در سال 2015 اولین کیف پول سخت افزاری با نام کول والت وارد بازار شد.
این کیف پول سایزی هم اندازه کارت بانکی داشته که یک دکمه بر روی آن تعبیه شده است. صفحه نمایش کوچکی نیز بر روی آن قرار دارد که با استفاده از بلوتوث به راحتی به تلفن همراه متصل می شود. در نتیجه به راحتی می توانید ارز های خود را بررسی کرده و اقدام به پرداخت و ارسال سفارش های خود کنید.
با توجه به تمام مزیت های که در خصوص این کیف پول بیان شد، این کیف پول معایبی نیز دارد که از مهم ترین آن پشتیبانی تعداد کم ارزها می باشد. برای مشاهده ارزهای پشتیبانی شده توسط کول والت می توانید به سایت coolwallet.io مراجعه کنید.
4.کیپ کی(Keepkey)
از نمونه های برتر کیف پول سخت افزاری که جز سه کیف برتر است، می توان به کیپ کی اشاره کرد. این کیف پول در سال 2015 توسط دارین استنسفیلد( Darin Stanchfield) در آمریکا عرضه شد. کیف پول کیپ کی، بیش از 40 ارز دیجیتال به غیر از بیت کوین را پشتیبانی می کند.
طراحی زیبا و استفاده آسان از این کیف پول و همچنین قیمت مناسب و امنیت بالای آن، از دلایل محبوبیت این کیف پول به شمار می آید. از معایب این کیف پول نسبت به سایر کیف پول ها می توان به اندازه آن اشاره کرد.
تراکنش در این کیف پول همانند سایر کیف پول ها دارای کارمزد می باشد.تنها تفاوت آن وجود فضایی برای سفارشی کردن این کارمزدها است.بطوری که با تعیین سرعت تراکنش میزان این کارمزد افزایش پیدا می کند. این ویژگی تنها برای تراکنش های بیت کوین امکان پذیر می باشد.
5.بیت باکس(BitBox)
بیت باکس، توسط شرکت سوئیسی با نام Shift Cryptosecurity وارد بازار شد. در مقایسه با سایر کیف پول ها، این کیف پول کمتر شناخته شده است.اما جز کیف پول های شفاف برای استفاده از بیت کوین می باشد. ساختار ظاهری این کیف پول آن را از سایر کیف پول ها متمایز کرده است. بیت باکس از بدنه شیشه ای ضد گلوله جهت جلوگیری آسیب های احتمالی ساخته شده است. همچنین اندازه این کیف پول همانند یک فلش می باشد که به راحتی قابل حمل است.
از مزایای این کیف پول می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- سایز مناسب
- بدنه مقاوم و ضد ضربه
- امنیت بالا
- پشتیبانی توسط Micro SD
این کیف پول علاوه بر مزایا معایبی هم چون موارد زیر را دارا می باشد:
- قیمت نسبتا بالا
- پشتیبانی از رمز ارز های بسیار کم
این کیف پول، همانند سایر کیف پول ها برای راه اندازی نیازمند نرم افزار های مخصوص به خود می باشد. این نرم افزار ها قابلیت نصب بر روی، ویندوز (Windows )، مکینتاش ( MAC)، لینوکس (Linux ) و اندروید (Android ) دارا می باشد.
6.کولد کارد(Coldcard)
کولد کارد، توسط Coinkite در سال 2019 منتشر شد. این کیف پول جز کیف پول ها با امنیت بالا برای بیت کوین به حساب می آید. برخلاف سایر کیف پول ها که از ارزهای دیگر نیز پشتیبانی می کنند، کولد کارد تنها ارز بیت کوین را پشتیبانی می کند.
طراحی این کیف پول همانند کارت اعتباری بوده و سایز آن حدود 88میلی متر در 52 میلی متر می باشد. بدنه این کیف پول از پلاستیک شفافی ساخته شده است که محتویات آن قابل مشاهده می باشد.
از مزیت های اصلی این کیف پول که آن را از سایر کیف پول ها متمایز کرده، قیمت مناسب نسبت به سایر کیف پول ها می باشد. هم چنین ظاهر ساده و شفاف استفاده از این نرم افزار را آسان کرده است. همچنین به صورت آفلاین و بدون نیاز به اتصال به رایانه ،می توانید معاملات را امضا و ارسال کنید.
کلام آخر
همانطور که در این مقاله اشاره شد، کیف پول ارز دیجیتال متعددی وجود دارد. اما انتخاب یک کیف مناسب از لحاظ قیمت و کیفیت و امنیت بسیار حائز اهمیت می باشد. در نتیجه اگر قصد سرمایه گذاری طولانی مدت بر روی ارزهای دیجیتال دارید، بهترین گزینه نگهداری این سرمایه که امنیت بالایی دارد کیف پول های سخت افزاری می باشد. با انتخاب یکی از کیف پول های برتر نسبت به کارکرد خود، می توانید با خیال راحت در این زمینه سرمایه گذاری کنید.